Een optimaal klimaat, overal in uw sportcentrum, vakantiepark of theater

Een flexibel binnenklimaat in recreatieve gebouwen

De verschillende ruimtes in uw sportcentrum, vakantiepark of theater worden heel verschillend gebruikt. Wij zorgen er met flexibele installaties voor dat u binnenklimaat, licht, geluid en veiligheid in alle omstandigheden optimaal kunt regelen.

Het klimaat in een sportcentrum is totaal anders dan in een vakantiepark of theater. Toch is er een overeenkomst: de ruimtes in recreatieve gebouwen worden op verschillende momenten heel verschillend gebruikt. Een ruimte in uw gebouw kan het ene moment leeg zijn en het volgende moment vol met mensen.

De installaties in zulke gebouwen moeten dus optimaal flexibel zijn, zodat het klimaat, het licht, de ICT en de beveiliging supersnel kunnen meebewegen met het gebruik. Wij geven u graag advies, helemaal toegespitst op uw gebouw, gebruikers en budget.

 • Ontspannen

  Ontspannen

  Voor ontspanning is een comfortabel gebouw essentieel. Alleen in ruimtes met een goede temperatuur, voldoende frisse lucht, de juiste verlichting en een fijn geluidsniveau komen gebruikers volledig tot rust. Ook ICT en beveiliging staan in dienst van een prettig verblijf van uw gasten. Of u nu een sportcentrum heeft, of een theater, wij adviseren u graag over de ideale installatie voor uw gebouw en gebruikers. 

 • Beleven

  Beleven

  Verlichting, geluid en temperatuur spelen een belangrijke rol in de beleving van bijvoorbeeld een theater of restaurant. Maar ook het gebruik van de ruimte maakt veel verschil. Een vergadering of congres vraagt om andere WIFI-toegang of verlichting dan een gezellig avondje uit. Met een flexibele installatie geeft u uw bezoekers altijd een optimale beleving, of ze zich nu komen ontspannen of inspannen.

 • Actief

  Actief

  In ruimtes waar actief gesport of bewogen wordt is het binnenklimaat extra belangrijk. De temperatuur en de luchtvochtigheid moeten passen bij de activiteit, zodat mensen hun ontwikkelde warmte goed kunnen afgeven. Dat is niet alleen prettig, maar ook belangrijk voor de gezondheid. De verlichting draagt eveneens bij aan het comfort en kan activiteit zelfs stimuleren. Wij geven u hierin graag advies voor uw gebouw.

Een kleine greep uit onze projecten

 • Nieuwbouw sporthal Sportpark - Meterik
  Nieuwbouw sporthal Sportpark - Meterik

  De gemeente Horst aan de Maas is samen met betrokken partijen tot een mooi en gedragen ontwerp gekomen voor een nieuwe sporthal. De sporthal komt op het bestaande sportpark in Meterik. 

 • Renovatie Ald Weishoês - Venlo
  Renovatie Ald Weishoês - Venlo

  Het Ald Weishoês (Oude Weeshuis) is een vroeg-17e-eeuws rijksmonument, midden in het hart van Venlo. Het gebouw telt bijna 3.000 m2 vloeroppervlak en was toe aan een grondige renovatie. Onze opdrachtgever Antares heeft ons gevraagd het installatieadvies te verzorgen omtrent de verduurzaming en inpassing van de technische installaties voor dit prachtige monumentale gebouw.

 • Nieuwbouw Sport- en beleefcampus De Braak - Helmond
  Nieuwbouw Sport- en beleefcampus De Braak - Helmond

  De Braak wordt de sport en (be)leefcampus van Helmond. Een combinatie van onderwijs, gezondheid, breedtesport en topsport in een multifunctioneel, duurzaam en innovatief complex. 

  De Braak wordt meer dan alleen een sportpark, het geeft een sociale impuls aan heel Helmond. Een impuls die het meedoen, het elkaar ontmoeten en een gezonde leefstijl bevordert.

Onze diensten

 • BIM

  BIM

  BIM

  Door uw gehele project virtueel te bouwen in een BIM (Bouw-Informatie-Model) ontstaat een clashvrij ontwerp en de mogelijkheid tot simulaties. Dit voorkomt verrassingen achteraf, maakt keuzes tastbaar en leidt tot een beter eindresultaat.

 • Installatiebeheer
  Installatiebeheer

  Voldoet uw gebouw aan de actuele wet- en regelgeving?

  Als organisatie wil en moet u voldoen aan de actuele wet- en regelgeving. Ook wilt u dat de processen ongestoord door kunnen gaan en wilt u op energie- en onderhoudskosten besparen. Uw doel: een comfortabel, veilig gebouw met een gezond binnenklimaat realiseren waarbij het gebouw is afgestemd op het proces.

 • Klictix Energiemanagement
  Klictix Energiemanagement

  Het innovatieve energiemanagementsysteem van Klictix vormt de basis voor het realiseren van energiebesparing, CO2 reductie en een gezond binnenklimaat. Alles Plug en Play geregeld in één online portaal. Door hier jarenlange ervaring en expertise van onze installatieadviseurs en data analisten aan toe te voegen garanderen we maximaal resultaat! 

 • Duurzaamheid
  Duurzaamheid

  Duurzaamheid is tegenwoordig een ontwerpvoorwaarde, maar voor werkelijke duurzaamheid speelt bewustwording minstens zo’n belangrijke rol. Van ons krijgt u een integraal en innovatief duurzaamheidsadvies dat werkt. Of het nu gaat om BREEAM, GPR, EPA of het uitvoeren van een EED-audit of binnenmilieu advies: wij hebben de kennis, kunde én certificeringen om al uw duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

Meer weten over installatieadvies en beheer?

Onze adviseurs staan voor u klaar.

thumbnail_Team-Adviseurs_vierkant SEPTEMBER 2020.JPG