Diamant-groep nu nóg duurzamer

Voor Diamant-groep hebben wij mogen adviseren over de verduurzaming van de warmte en vervanging van de koude voorziening.

Diamant-groep is de afgelopen jaren al fanatiek aan de slag gegaan om beide panden aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg te verduurzamen. Van het vervangen van TL-verlichting door energiezuinige LED's, tot isolatie van de buitenschil en de installatie van meer dan 2.000 zonnepanelen. Naast deze duurzame stappen ontstond ook de behoefte voor verduurzaming van de warmte- en vervanging van de koudevoorziening.  

 

Het kiezen van een klimaatconcept met een variantenstudie

Na het uitvoeren van een variantenstudie is door Diamantgroep gekozen voor een klimaatconcept met PVT-panelen en warmtepompen om de duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren. De 440 PVT-panelen wekken niet alleen stroom, maar ook warmte op. Deze warmte wordt benut als warmtebron door vier nieuwe warmtepompen die de twee gebouwen efficiënt verwarmen. Als de buitentemperatuur onder het vriespunt komt, schakelen aanvullende installaties en stadsverwarming, de oorspronkelijke warmtebron, bij. 

 

Verbetering van het binnenklimaat

Voor een structurele verbetering van het binnenklimaat, zijn de inpandige klimaatinstallaties ook aangepast. Door de plaatsing van nieuwe luchtbehandelingskasten op de daken, is er een continue aan- en afvoer van verse, frisse lucht. 

 

Actieve betrokkenheid na oplevering 

Nu de oplevering heeft plaatsgevonden, zullen we de komende periode nog betrokken blijven om te kijken of de gewenste prestaties ook daadwerkelijk behaald worden. We zorgen voor goede gebruikersinstructies en monitoren actief het binnenklimaat en energieverbruik. We zijn blij dat we Diamant-groep hebben kunnen ondersteunen bij hun doel om nóg duurzamer te worden. 
 
In samenwerking met o.a. Kropman en Diamant-groep.