Herhuisvesting Praktijkschool De Singel - Oss

Installatieadvies

Omdat de huidige school sterk was verouderd en niet meer voldeed aan de eisen van praktijkgericht onderwijs, is De Singel te geherhuisvest in een bestaand bedrijfsgebouw aan de Euterpehof 20 in Oss. De nieuwe praktijkschool biedt onderdak aan ca. 250 leerlingen. We hebben de school geholpen om haar ambitie waar te maken: 'Het meest realistische school-werkbedrijf voor praktijkonderwijs van Nederland'.

 • Stichting Carmelcollege – Hengelo
 • HEVO - 's-Hertogenbosch
 • Bureau Dhondt – Breda
 • 4.300 m²

Het transformeren van een bestaand bedrijfspand naar een school is de ultieme vorm van duurzaamheid. Niet alleen bouwtechnisch, maar in het geval van De Singel is de school middenin een bedrijvengebied gehuisvest. Op deze wijze kan snel aansluiting gevonden worden met de arbeidsmarkt. Dit mag ook als een vorm van duurzaamheid worden gezien.

Tijdens de ontwerpfases is door ons een installatieconcept uitgewerkt dat integraal is afgestemd met het bouwkundig ontwerp. 
Het resultaat: een Praktijkschool die past als een eigen jas. Zo energiezuinig mogelijk, met een optimaal comfort, de gewenste functionaliteiten en tegen de best mogelijke financiële randvoorwaarden. Dit gedurende de gehele verdere levensduur van het gebouw.

Video over de voortgang van de werkzaamheden bij Praktijkschool De Singel in Oss.

Video over de voortgang van de werkzaamheden bij Praktijkschool De Singel in Oss.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Vernieuwbouw Galvanischool - Den Haag
  Vernieuwbouw Galvanischool - Den Haag

  Al 100 jaar krijgen kinderen les op de basisschool Galvanischool in Den Haag. Het is een bijzondere school die veel waarde hecht aan samenwerking. Wegens de snelle groei past de school past niet meer in zijn behuizing en heeft meer ruimte, mogelijkheden en faciliteiten nodig. 

 • Nieuwbouw VSO Het Kentalis College - Utrecht
  Nieuwbouw VSO Het Kentalis College - Utrecht

  Sinds augustus 2015 is het nieuwe VSO Het Kentalis College Utrecht – voorheen Het Rotsoord – in de Utrechtse wijk Hoograven in gebruik. Het gebouw is ontwikkeld in een samenwerking tussen schoolbesturen Kentalis en Auris. Op de school zitten zo’n 135 leerlingen tussen de 12 en 20 jaar, die doof of slechthorend zijn, of een taalontwikkelingsstoornis hebben. Voor deze speciale doelgroep is gekozen voor een robuust gebouw, met veel aandacht voor rust, licht en geluid.