Nieuwbouw 40 appartementen Bilderdijkstraat - Tilburg

Installatieadvies

Op de locatie van het voormalige zwembad aan de Ringbaan-West (inmiddels hernoemd tot de Bilderdijkstraat) in Tilburg is een nieuwbouwcomplex bestaande uit 30 appartementen, 10 studio's en 4 gemeenschappelijke woonkamers gerealiseerd. 

 

 • Amarant - Tilburg
 • H-Kwadraat Architectuur - Tilburg
 • 40 wooneenheden met een BVO van ca. 56 m2

In dit nieuwbouwcomplex zijn vier groepen bewoners van Amarant met lichte en matige verstandelijke beperkingen gaan wonen. 

Het complex is voorzien van diverse moderne technieken en heeft een frisse uitstraling.
Een belangrijk speerpunt is het duurzame karakter wat tot uiting komt in de bouwstijl en in de toepassing van een zonnepanelen-installatie, LED-verlichting en een duurzaam ventilatiesysteem op basis van CO2-sturing.

In opdracht van Amarant hebben wij voor dit project het advieswerk voor het Programma van Eisen tot en met de uitvoeringsbegeleiding mogen uitvoeren. 

Op 31 oktober 2017 zijn de eerste bewoners in hun nieuwe onderkomen ingetrokken.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Herontwikkeling locatie Walewyc - Waalwijk

  Waar voorheen het scholencomplex Walewyc Mavo stond, zijn nu twee appartementencomplexen van totaal 80 wooneenheden gerealiseerd.

 • Nieuwbouw 16 zorgappartementen aan de Loenenseweg 42 - Beekbergen
  Nieuwbouw 16 zorgappartementen aan de Loenenseweg 42 - Beekbergen

  De zorgappartementen zijn bestemd voor (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische en/of gedragsproblematiek, die langdurige intensieve zorg nodig hebben.

 • Nieuwbouw wooncomplexen - Wijk De Wisselaar - Breda
  Nieuwbouw wooncomplexen - Wijk De Wisselaar - Breda

  In de wijk De Wisselaar zijn vijf appartementen complexen gebouwd op verschillende locaties.
  Eén van de complexen met daarin 30 appartementen is speciaal gebouwd voor mensen die zorg nodig hebben. Het gebouw bestaat uit meerdere woonlagen en een zorgsteunpunt met voorzieningen op de begane grond. Ouderen kunnen daar terecht voor begeleiding, ondersteuning of zorg.