Herontwikkeling centrale hart Woonzorgcentrum Vreedenhoff - Arnhem.

Installatieadvies, Bouwfysica en Brandveiligheid

Een nieuw hart voor het woon-, zorg- en activiteitencentrum Vreedenhoff dat het complex een gezicht en uitstraling geeft aan de Velperweg in Arnhem. 

Het gezamenlijke programma van Vreedenhoff speelt zich nu verstopt en gefragmenteerd in verschillende ruimten aan één van de vele gangen af, terwijl het fysieke hart van het gebouw momenteel leegstaat en gebruikt wordt als parkeerterrein. Met de komst van het "nieuwe hart" krijgt Vreedenhoff gezicht en uitstraling en wordt het gebouw integraal onderdeel van haar prachtige groene omgeving en ontstaat er meer ruimtelijkheid en een natuurlijke oriëntatie in het gebouw.

Om dit te kunnen realiseren dient eerst een deel van de bestaande gebouwen te worden gesloopt. Het nieuwe hart omvat het idee van een dorpsplein vanwaar diverse functies bereikbaar zijn. Deze functies zijn onder andere een restaurant, supermarkt, kantoren, huisartsenpost, fysiotherapie-ruimten, dagbesteding en diverse facilitaire voorzieningen. In het bestaande gebouw worden aanpassingen verricht in het souterrain, begane grond, eerste en vijfde verdieping van ‘de zaagtand’.

Een hart vol kansen en nieuwe ontmoetingen!

Soortgelijke cases

Relevante projecten

  • Nieuwbouw Woon-Zorgcomplex Het Hoge Veer - Geertruidenberg
    Nieuwbouw Woon-Zorgcomplex Het Hoge Veer - Geertruidenberg

    Het huidige Hoge Veer Complex in Raamsdonksveer dateert uit de jaren 70 en voldoet niet meer aan nieuwste visie en wensen van de zorginstelling. Om invulling te geven aan de visie van de zorgorganisatie is een nieuwbouwplan ontwikkelt. Er is gekozen voor nieuwbouw op een prachtige locatie aan het Koninginnebastion in Geertruidenberg. 

  • Herontwikkeling Zorgcentrum De Riethorst - Geertruidenberg
    Herontwikkeling Zorgcentrum De Riethorst - Geertruidenberg

    Op de huidige plaats van de bestaande zorglocatie aan de Venestraat in Geertruidenberg komt een nieuw verpleeghuis waar ontmoeten centraal staat. Het wordt een comfortabel gebouw met voldoende privacy voor cliënten. Bij het bouwkundig ontwerp is nadrukkelijk rekening gehouden met de ruimtelijke omgeving: de bomenrijen in de Venestraat en de bestaande centrumbebouwing. De nieuwbouw sluit aan bij de kleinschaligheid van de oude kern van Geertruidenberg. Dit betekent een verrijking van de historische binnenstad.

  • Herontwikkeling Woonzorgcomplex St. Martinus - Weert
    Herontwikkeling Woonzorgcomplex St. Martinus - Weert

    Op de locatie van St. Martinus hebben al diverse nieuwbouw- en renovatieprojecten plaatsgevonden, waaronder de nieuwbouw van de Shorstay en Longstay afdelingen en de renovatie van de entreezone. De huidige herontwikkeling betreft een grootschalige vervangende nieuwbouw van de resterende bouwdelen en een gedeeltelijke renovatie met beperkte uitbreiding van de Shortstay en Longstay afdelingen.