Herontwikkeling centrale hart Woonzorgcentrum Vreedenhoff - Arnhem

Installatieadvies, Bouwfysica en Brandveiligheid

Een nieuw hart voor het woon-, zorg- en activiteitencentrum Vreedenhoff dat het complex een gezicht en uitstraling geeft aan de Velperweg in Arnhem. 

Het gezamenlijke programma van Vreedenhoff speelt zich nu verstopt en gefragmenteerd in verschillende ruimten aan één van de vele gangen af, terwijl het fysieke hart van het gebouw momenteel leegstaat en gebruikt wordt als parkeerterrein. Met de komst van het "nieuwe hart" krijgt Vreedenhoff gezicht en uitstraling en wordt het gebouw integraal onderdeel van haar prachtige groene omgeving en ontstaat er meer ruimtelijkheid en een natuurlijke oriëntatie in het gebouw.

Om dit te kunnen realiseren dient eerst een deel van de bestaande gebouwen te worden gesloopt. Het nieuwe hart omvat het idee van een dorpsplein vanwaar diverse functies bereikbaar zijn. Deze functies zijn onder andere een restaurant, supermarkt, kantoren, huisartsenpost, fysiotherapie-ruimten, dagbesteding en diverse facilitaire voorzieningen. In het bestaande gebouw worden aanpassingen verricht in het souterrain, begane grond, eerste en vijfde verdieping van ‘de zaagtand’.

Een hart vol kansen en nieuwe ontmoetingen!

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Nieuwbouw Woon-Zorgcomplex Het Hoge Veer - Geertruidenberg
  Nieuwbouw Woon-Zorgcomplex Het Hoge Veer - Geertruidenberg

  Het "oude" Hoge Veer Complex in Raamsdonksveer dateert uit de jaren 70 en voldeed niet meer aan nieuwste visie en wensen van de zorginstelling. Om invulling te geven aan de visie van de zorgorganisatie is een nieuwbouwplan ontwikkelt. Er is gekozen voor nieuwbouw op een prachtige locatie aan het Koninginnebastion in Geertruidenberg. 

 • Zorgcentrum De Nieuwe Riethorst - Geertruidenberg
  Zorgcentrum De Nieuwe Riethorst - Geertruidenberg

  In het hart van Geertruidenberg heeft De Riethorst Stromenland een prachtige nieuwe zorglocatie gebouwd. Een modern gebouw op een historische plaats waar al meer dan 130 jaar zorg verleend wordt. Ook dit nieuwe pand gaat geschiedenis schrijven. In de nieuwe Riethorst staan zorg en wonen centraal. Het is zo gebouwd dat het aan alle eisen en wensen van de toekomst voldoet. 

 • Herontwikkeling Woonzorgcomplex St. Martinus - Weert
  Herontwikkeling Woonzorgcomplex St. Martinus - Weert

  Op de locatie van St. Martinus hebben al diverse nieuwbouw- en renovatieprojecten plaatsgevonden, waaronder de nieuwbouw van de Shorstay en Longstay afdelingen en de renovatie van de entreezone. De huidige herontwikkeling betreft een grootschalige vervangende nieuwbouw van de resterende bouwdelen en een gedeeltelijke renovatie met beperkte uitbreiding van de Shortstay en Longstay afdelingen.