Herontwikkeling locatie Lambertijnenhof - Bergen op Zoom

Installatieadvies

Locatie Lambertijnenhof is onderdeel van S&L zorg en geeft huisvesting en dagbesteding aan bewoners met een verstandelijke beperking. De locatie kenmerkt zich door haar open karakter midden in de woonwijk. De renovatie en nieuwbouw plannen hebben 10 jaar geduurd en ons bureau is continu in het proces betrokken. Het vertrouwen van S&L zorg en de grenzeloze betrokkenheid van onze medewerkers heeft geresulteerd in een langdurige samenwerking met een fantastisch eindresultaat.

 

 • S&L zorg - Roosendaal
 • Van Aarle de Laat - Eindhoven
 • Van Aarle de Laat - Eindhoven
 • OMNI Architecten - Schijndel
 • 9.000 m2

In deze periode is het dagbestedingsgebouw in 3 fases volledig gerenoveerd. Totaal zijn er 16 woningen gerenoveerd voor 96 cliënten en is een nieuwe SGLVG huisvesting gerealiseerd.

Verduurzaming is telkens als aandachtspunt aanwezig geweest en gedurende deze 10 jaar is de ambitie telkens bijgesteld. Zo is het dagbestedingsgebouw voorzien van warmte koude opslag. Er is veel extra aandacht aan huislijkheid besteedt tijdens het ontwerp om behalve veiligheid ook een comfortabele woonomgeving voor deze doelgroep te realiseren.

 

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Herontwikkeling locaties Traverse aan de Reitse Hoevenstraat en Gasthuisring - Tilburg
  Herontwikkeling locaties Traverse aan de Reitse Hoevenstraat en Gasthuisring - Tilburg

  Tiwos en Traverse zijn gezamenlijk bezig met de herontwikkeling van de locaties aan de Reitse Hoevenstraat en de Gasthuisring.

  De nieuwbouw aan de Reitse Hoevenstraat bestaat uit drie nieuwe woongebouwen en de renovatie van de verdieping van Tracee. De woongebouwen huisvesten in de toekomst de clienten die door middel maatschappelijke opvang de draad weer zelfstandig willen oppakken. In de nieuwe situatie hebben clienten meer individuele ruimte en privacy en krijgt het terrein een meer open karakter waardoor het toegangkelijker is voor wijkbewoners.

 • Nieuwbouw huisvesting SGEVG - Locatie Winckelsteegh - Nijmegen
  Nieuwbouw huisvesting SGEVG - Locatie Winckelsteegh - Nijmegen

  De huisvesting biedt ruimte aan 6 woongroepen van 6 clienten SGEVG met gezamelijke woonkamers en afzonderingsruimtes. In het ontwerp zijn cliëntspecifieke oplossingen geïntegreerd.

 • Herontwikkeling locatie Sterrebos - Roosendaal
  Herontwikkeling locatie Sterrebos - Roosendaal

  Locatie Sterrebos is onderdeel van S&L zorg en geeft huisvesting en dagbesteding aan bewoners met een verstandelijke beperking. De locatie kenmerkt zich door haar open karakter midden in de woonwijk. De renovatie en nieuwbouw plannen hebben 10 jaar geduurd en ons bureau is continu in het proces betrokken. Het vertrouwen van S&L zorg en de grenzeloze betrokkenheid van onze medewerkers heeft geresulteerd in een langdurige samenwerking met een fantastisch eindresultaat.