Herontwikkeling NRE terrein - Eindhoven

Installatieadvies

Het project "Made by NRE" omvat vier gebouwen met verschillende gebruiksfuncties. Zowel wonen, werken als recreëren worden hierin vertegenwoordigd. Het plan vormt de sluitsteen in de herontwikkeling van het NRE terrein in Eindhoven. Er ontstaat hiermee een dynamisch en divers stukje stad.

Het ‘Parkeergebouw’ wordt een industrieel bedrijfsverzamelgebouw met groene gevels, opgetild boven een parkeerlaag. Het werkgebouw omvat op de begane grond een werkplaats en showroom voor oldtimers en horecagelegenheid (eten). Op de eerste verdieping hoofdzakelijk werkvloeren (kantoorfunctie) en een deel showroom. Op de bovenste bouwlaag komt een hotel met 11 kamers.  Het ’Ambachtsdorp’ bevat negen diverse stadswoningen met een aantal werkruimtes aan huis, rondom een gezamenlijke 'cour'.

Doordat het gaat om totaal verschillende eindgebruikers, waren de eisen aan de gebouwen ook zeer uiteenlopend. Dit heeft geleid tot een maatwerk installatieadvies, waarbij gasloos, duurzaam, comfort, functionaliteit en veiligheid centraal staan.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Nieuwbouw 96 zorgwoningen wijk Zuidlanden - Leeuwarden
  Nieuwbouw 96 zorgwoningen wijk Zuidlanden - Leeuwarden

  Initiatiefnemer Noorderbreedte gaat op haar locatie Zuidlanden in het Friese nieuwbouwdorpje Goutum nieuwbouw ontwikkelen en realiseren ten behoeve van huisvesting van haar cliënten met psychogeriatrische problematiek.

 • Herontwikkeling De Lange Akker - Berkel-Enschot
  Herontwikkeling De Lange Akker - Berkel-Enschot

  De Lange Akker is een voormalig landhuis uit 1920, gelegen aan de Bosscheweg in Berkel-Enschot. Sinds 1996 is het pand opgedeeld in bedrijfunits die verhuurd werden aan verschillende organisaties. In 2016 is het besluit genomen voor herontwikkeling van dit pand om terug te keren naar haar oorspronkelijke functie van bewoning. 

 • Nieuwbouw 40 appartementen Bilderdijkstraat - Tilburg
  Nieuwbouw 40 appartementen Bilderdijkstraat - Tilburg

  Op de locatie van het voormalige zwembad aan de Ringbaan-West (inmiddels hernoemd tot de Bilderdijkstraat) in Tilburg is een nieuwbouwcomplex bestaande uit 30 appartementen, 10 studio's en 4 gemeenschappelijke woonkamers gerealiseerd.