Nieuwbouw en renovatie Louis Bouwmeesterschool - Amsterdam

Installatieadvies

De Louis Bouwmeesterschool is gehuisvest in een zogenaamde H-school. Dit type schoolgebouw is een naoorlogs type openbaar lagere school-gebouw dat in Amsterdam-West tot het zogenaamde standaardtype behoort. Het schoolgebouw wordt H-School genoemd omdat dit in de oorsprong de plattegrond van de letter ‘H’ heeft. 

Omdat het bestaande gebouw niet meer voldeed aan de eisen die het moderne onderwijs aan een schoolgebouw stelt, maar wel gewaardeerd wordt vanwege de authentieke uitstraling van een H-school, is het bestaande schoolgebouw grondig gerenoveerd en uitgebreid met twee nieuwe bouwdelen. De renovatie was noodzakelijk om de school te kunnen moderniseren en tegelijkertijd het karakter van het gebouw te herstellen. 

De school wordt geclassificeerd als Frisse School klasse B met een optimaal binnenklimaat door gebalanceerde ventilatie en CO2 aansturing. Alle klaslokalen zijn voorzien van dynamische ledverlichting.

Inmiddels is de renovatie afgerond en de school in gebruik genomen. De Louis Bouwmeesterschool beschikt over een duurzaam en levensbestendig schoolgebouw.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Nieuwbouw Revius Lyceum - Doorn
  Nieuwbouw Revius Lyceum - Doorn

  Het Revius Lyceum in Doorn is een open-christelijke school voor voortgezet onderwijs met de volgende opleidingsrichtingen:
  mavo - havo - (tweetalig) vwo -(tweetalig) en gymnasium. 

  In een vroegtijdig stadium zijn alle wensen en eisen geïnventariseerd en doorgesproken in de diverse werkgroepen en vertaald in installatieconcepten die hierbij aansluiten. Het project is volledig in BIM uitgewerkt. Ook hebben we het BIM-model gebruikt om gebruikers virtueel mee te nemen in het gebouw, zodat ze een goed beeld kregen van de vertaling van het Programma van Eisen.

 • Vernieuwbouw Galvanischool - Den Haag
  Vernieuwbouw Galvanischool - Den Haag

  Al 100 jaar krijgen kinderen les op de basisschool Galvanischool in Den Haag. Het is een bijzondere school die veel waarde hecht aan samenwerking. Wegens de snelle groei past de school past niet meer in zijn behuizing en heeft meer ruimte, mogelijkheden en faciliteiten nodig. 

 • Nieuwbouw Pieter Jelles Troelstraschool - Amsterdam
  Nieuwbouw Pieter Jelles Troelstraschool - Amsterdam

  De Pieter Jelles Troelstraschool is een basisschool met circa 750 leerlingen. De school is een openbare kunstmagneetschool met een Jaargroep en Montessori afdeling. 

  Met de nieuwbouw krijgt de school een duurzaam, energiezuinig en toekomstbestendig onderkomen.