Nieuwbouw Revius Lyceum - Doorn

Installatieadvies

Het Revius Lyceum in Doorn is een open-christelijke school voor voortgezet onderwijs met de volgende opleidingsrichtingen:
mavo - havo (tweetalig) - vwo (tweetalig) en gymnasium. 

In een vroegtijdig stadium zijn alle wensen en eisen geïnventariseerd en doorgesproken in de diverse werkgroepen en vertaald in installatieconcepten die hierbij aansluiten. Het project is volledig in BIM uitgewerkt. Ook hebben we het BIM-model gebruikt om gebruikers virtueel mee te nemen in het gebouw, zodat ze een goed beeld kregen van de vertaling van het Programma van Eisen.

 • CVO Groep - Zeist
 • CVO Groep - Zeist
 • HEVO - 's-Hertogenbosch
 • Spring Architecten (school) en Moederscheim-Moonen (Sportgebouw) - Rotterdam
 • 7.200 m² schoolgebouw en 1.400 m² sportgebouw

De gehele school is voorzien van moderne functionele voorzieningen. Zo is ieder leslokaal is individueel integraal regelbaar op koeling, verwarming en ventilatie. Er wordt gebruik gemaakt van een warmtepompsysteem met buitenlucht als energiebron. Er is een energiezuinige verlichtingsinstallatie met daglichtafhankelijke regeling.

Er is tijdens het ontwerp en de uitvoering bijzonder veel aandacht besteedt aan duurzaamheid en energiezuinige maatregelen.

Op installatienet.nl is een uitgebreid artikel geplaatst over hoe het Revius Lyceum duurzame technieken combineert met passieve duurzaamheid.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Nieuwbouw Nieuwe Baarnsche School - Baarn
  Nieuwbouw Nieuwe Baarnsche School - Baarn

  De Nieuwe Baarnsche School is een basisschool voor maximaal 500 leerlingen, inclusief buitenschoolse opvang, peutervoorzieningen en sportvoorzieningen. Uniek is de Nieuwe Baarnsche school zeker, en in veel opzichten onderscheidend. Zo is het gebouw integraal in BIM uitgewerkt en ligt er een energiezuinig denkpatroon aan ten grondslag. Warmte-en koudevraag zijn tot een minimum gereduceerd door rekening te houden met de externe warmtelasten en de bezetting van het gebouw.

 • Herhuisvesting Praktijkschool De Singel - Oss
  Herhuisvesting Praktijkschool De Singel - Oss

  Omdat de huidige school sterk was verouderd en niet meer voldeed aan de eisen van praktijkgericht onderwijs, is De Singel te geherhuisvest in een bestaand bedrijfsgebouw aan de Euterpehof 20 in Oss. De nieuwe praktijkschool biedt onderdak aan ca. 250 leerlingen. We hebben de school geholpen om haar ambitie waar te maken: 'Het meest realistische school-werkbedrijf voor praktijkonderwijs van Nederland'.

 • Vernieuwbouw Galvanischool - Den Haag
  Vernieuwbouw Galvanischool - Den Haag

  Al 100 jaar krijgen kinderen les op de basisschool Galvanischool in Den Haag. Het is een bijzondere school die veel waarde hecht aan samenwerking. Wegens de snelle groei past de school past niet meer in zijn behuizing en heeft meer ruimte, mogelijkheden en faciliteiten nodig.