Nieuwbouw Zorgcentrum St. Martinus - Weert

Installatieadvies

St. Martinus wilde haar functie van specialistisch verpleeghuis verder uitbreiden en hierbij ondersteuning vinden door een optimale huisvesting. De nieuwe bouwdelen van het verpleeghuis bestaan uit een Shortstay en een Longstay afdeling. 

 • Stichting Land van Horne
 • Van Aarle de Laat - Eindhoven
 • Van Aarle de Laat - Eindhoven
 • 2.0 Architecten - Venlo
 • 6.700 m2

De Longstay afdeling bestaat uit 42 appartementen voor somatische cliënten. Hierbij is een koppeling gemaakt met het bestaande verpleeghuis en de centrale technische installaties.
De nadruk lag hierbij op zelfstandig wonen, ook in het installatie-ontwerp is hier al rekening mee gehouden. De hoofdentree is verplaatst inclusief alle centrale componenten voor de receptiefunctie. De centrale ruimten zijn volledig heringericht en uitgebreidt met een recreatieruimte en restaurant.

De Shortstay afdeling bestaat uit een verpleeghuis voor 56 cliënten.Ook hier is een koppeling gemaakt met het bestaande verpleeghuis en de centrale technische installaties. Hierbij is veel aandacht besteedt aan huiselijkheid en sfeer.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Nieuwbouw huisvesting SGEVG - Locatie Winckelsteegh - Nijmegen
  Nieuwbouw huisvesting SGEVG - Locatie Winckelsteegh - Nijmegen

  De huisvesting biedt ruimte aan 6 woongroepen van 6 clienten SGEVG met gezamelijke woonkamers en afzonderingsruimtes. In het ontwerp zijn cliëntspecifieke oplossingen geïntegreerd.

 • Ombouw locatie Martinushuis - Nuland
  Ombouw locatie Martinushuis - Nuland

  Binnen een periode van 9 maanden werd in 9 fases het totale verzorgingshuis omgebouwd tot een verpleeghuissetting.
  In een “trein” werden telkens vier appartementen in een periode van vier weken volledig gerenoveerd. De laatste fase betrof de renovatie en realisatie van de centrale ontmoetingsruimte, de huiskamers, de keuken, algemene badkamers en toiletten. De individuele badkamers zijn vergroot en volledig opnieuw opgebouwd.

 • Verpleeghuis De Hillen, locatie Heksenwiel - Breda
  Verpleeghuis De Hillen, locatie Heksenwiel - Breda

  De huisvesting biedt ruimte aan 14 psychogeriatrische en 16 somatische verpleeghuisplaatsen. 
  Bijzonder aan dit project is de zeer korte doorlooptijd waarbij in 8 maanden zowel de ontwerp- als de uitvoeringswerkzaamheden hebben plaatsgevonden.